„Магически пътешествия“ е темата на Нощ на книгите за Хари Потър 2022

Осмата световна Нощ на книгите за Хари Потър ще бъде на 3 февруари 2022 г., а темата ѝ е Магически пътешествия.

Българският издател на поредицата на Дж.К. Роулинг, „Егмонт“, отправя специална покана към всички (по)читатели, училища, книжарници, библиотеки, читалища, литературни и фен клубове в страната да се присъединят към инициативата, като организират свои събития, с които да отбележат Нощта на книгите за Хари Потър: „Магически пътешествия“.

Всички те могат да използват специално подготвения организационен пакет с идеи, напътствия и материали за подготовката на един незабравим празник.

Основната цел на кампанията е създаване на възможност за младите читатели да се потопят в света на книгите и насърчаване на интереса им към четенето. Истински феномен в съвременната детска литература, поредицата за Хари Потър успява всяка година да привлече милиони млади хора към книгите, разпространявайки послания за толерантност, емпатия, вълшебната сила на приятелството, а всички национални чествания в рамките на Нощта са обединени около основното послание – необходимостта от мотивация на детския интерес към книгите.

„Егмонт“ ще споделя информация за тематичните събития на организаторите, които са добре дошли да изпращат информация за планираните от тях инициативи на имейл адрес pr@egmontbulgaria.com.