Крис Ридъл става посланик на четенето на BookTrust

Бившият Детски лауреат на Великобритания Крис Ридъл продължава ангажимента си по насърчаване на четенето сред британските деца като става посланик на четенето на BookTrust. Новината бе обявена в прессъобщение на британската неправителствена организация.

За The Bookseller Ридъл споделя, че ще продължи да работи като автор и илюстратор, както и ще остане непоколебим „защитник на библиотеките“.

„След 2 години като Детски лауреат, сега съм в идеалната позиция да бъда посланик на BookTrust.“

смята Ридъл и споделя манифеста си:

„Като посланик на BookTrust бих искал да бъда мост между създателите на красиви книги и децата, чийто живот може да бъде променен от любовта към книгите. Нямам търпение да работя с писатели и илюстратори, както и хората от BookTrust, чиято мисия е да променят живота, като насърчава децата и техните семейства да четат.“

Ридъл, който освен известен илюстратор и автор на книги е и карикатурист за The Observer, ще заема поста посланик на четенето в следващите 5 години, като ще присъства на множество събития и ще вземе участие в различни инициативи, като библиотечната Rhyme Time, посветена на римуваните детски стихчета. Освен това той ще предоставя текстове и илюстрации, с които да насърчава повече семейства към съвместно четене с децата.

Изпълнителният директор на BookTrust Даяна Джералд споделя:

„С удоволствие приветстваме Крис в BookTrust. Неговите книги и илюстрации са обичани от деца на всякаква възраст. Нетърпеливи сме да работим заедно, заради неговата отдаденост, страст и невероятна енергия да прави необходимото, за да ни помогне да изпълним мисията си, а именно да превърнем всяко дете в читател.“