Концерт по книга, книга по концерт

Тази събота, на 17. юни, столичната зала „България“ ще бъде домакин на един необикновен концерт. В 11 ч. тя ще посрещне Нона Кръстникова и Мария Русева, по-известни като Дуо „Колаж“, които ще изпълнят своя детски спектакъл върху музиката на Шуберт. Освен първото поставяне на спектакъла на сцена, това ще е първото представяне на книгата „На крилете на песента“. Събитието е част от фестивала “Софийски музикални седмици” и е подходящо за деца над 4 години.

„На крилете на песента“ възниква като проект за албум с класически произведения, предназначен за деца.

Инициаторите от сдружение “София – дух и култура” разпространяват албума в различни образователни институции. Чудесните отзиви мотивират сдружението да издаде едноименната детска книга в рима, богато илюстрирана от Ирина Македонска . Целта е пробуждането на интерес и възпитаването на усет към високото изкуство от най-ранна възраст.

Освен наслада, събитието ще донесе и нови знания на присъстващите. С помощта на певеца и актьор Никола Попов героите от книгата ще оживеят, за да разкажат любопитни факти за Шуберт и неговите произведения. Деца и възрастни ще могат да проследят процеса от раждането на творбата в съзнанието на композитора до изграждането на сценичната интерпретация.

Спектакълът е с вход 10 лв. Билети могат да се закупят както от касата на зала „България“, така и ОНЛАЙН.

Партньори на проекта са издателство „Лисиче“, FOX Book Café, Сдружение „Фридрих Шилер“, Център за изкуства и култура А+ и СОНАРТ ЕООД. Фестивалът се провежда с подкрепата на Национален фонд „Култура“ и е част от Календара на културните събития на Столична община.