Кой спечели награди от викторината „Северно лято“?

В периода 13.07. – 31.07.2015 г. ви предизвикахме да отговорите на въпросите във викторината, посветена на книгите и авторите от тийн кампанията „Северно лято“. С радост установихме, че не сме успели да ви затрудним прекалено много.

На томболен принцип изтеглихме имената на шестимата късметлии, които си спечелиха книга от заглавията, включени в кампания „Северно лято“ и те са:

Мартина Лозанова от Благоевград, Михаела Димитрова от Стара Загора, Преслав Янков от Димитровград, Камелия Ламбова от Пловдив, Габриела Караджова от Хасково и Георги Велев от Пещера.

А ето и верните отговори:

Книгите на изд. „Ергон“, част от кампания „Северно лято“, са субсидирани по програма „Творческа Европа” на Европейския съюз. До момента с финансовата помощ на програмата изд. „Ергон” е издало 6 книги, а темите, които те засягат са приятелство, любов, етнически различия, тийнейджърски неволи.

От шестте книги тази на Мая фон Фогел, „Влюбен в Ема”, е част от поредица (за щурата Ема). Единственият автор в кампанията „Северно лято”, който не е от северна европейска страна, е испанката Пилар Молина Йоренте. Кристина Улсон пък е авторът, който е политолог по образование и е работил в Отдела за борба с тероризма към ОССЕ (Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа) преди да стане професионален писател. Светла Христова пък е едновременно преводач и илюстратор на българското издание на „Теса”.

На късметлиите честито – те ще получат известие на посочения контактен имейл за уточняване на детайлите по доставката на наградите. На останалите пожелаваме едно незабравимо лято, изпълнено с вдъхновяващи книжни преживявания!