Кой уби Клеопатра?!?

Читателска щафета 2: детективи с машина на времето“ официално завърши на 18.05.2012 г., но аз все още не съм ви разказала за перлата в короната на невероятната поредица на „ФЮТ“. Това всъщност е и последната книга, издадена до момента на български език, с която се пренасяме директно в Александрия – столица на Египет по времето на Клеопатра. Клеопатра – красивата фараонка, завладяла сърцата на някои от най-смелите римляни. Клеопатра – най-прочутата красавица на древния свят…

Заинтригувани от смъртта на царицата след часа си по биология, детективите Ким, Леон, Юлиан и котката Кия решават да посетят Александрия. Там се надяват да разузнаят наистина ли владетелката е ухапана от кобра и възможно ли е това да причини смъртта й.

Пренасяйки се назад в 30 г. пр. Хр., децата се озовават точно пред Александрийския фар – едно от седемте чудеса на древния свят. Осуетявайки опита за убийство на Клеопатра, приятелите се озовават на служба в двореца. Докато се гржат за дебелите котараци на фараонката, както и за Кия, те имат възможността да присъстват на специалната вечеря в чест на триумвира Октавиан. Стават свидетели на нов опит за покушение и спасяват отново живота на Клеопатра, а междувременно си набелязват заподозрени. Сред тях са сестрата на Октавиан и жена на мъртвия Марк Антоний – Октавия, както и Цезарион – синът на фараонката.

В крайна сметка, убиецът успява да постигне целта си, дори докато Ким е в покоите на фараонката. Кобрата, изпълзяла близо до леглото на Клеопатра, стряска момичето. И все пак, май не тя успява да сложи край на живота на владетелката.

Кръгът на заподозрените се стеснява, но децата са твърдо решени да разкрият кой стои зад покушенията. Стига да се измъкнат от тъмницата, в която ги хвърля Цезарион!

Нападения, гонения, папируси с рецепти и един отровител – всички те са овързани в сложен възел, който детективите трябва да разплетат. Дали това няма да е последното им пътешествие назад в историята? Ще успеят ли да се завърнат в Зибентан, разкривайки страховития заговор срещу Клеопатра? Това ще остане още една от загадките пред вас… докато не прочетете книгата 🙂

Не пропускайте да попътувате с детективите с машина на времето и до други епохи, а аз ще очаквам с огромно нетърпение следващата книга на Фабиан Ленк!