Книжна кампания оказва подкрепа на бащите в България

„Дъбови листа“ поставя начало на кампанията „Татко е тук“. Тя е вдъхновена от най-новото попълнение в портфолиото на издателството – книгата „Татко“, а целта й е да отвори пространство за споделяне за трудните и трогателни моменти от бащинството.

„Татко“ е трети съвместен проект на белгийския тандем Елен Делфорж и Кантен Гребан (след „Любов“ и „Мама“). Представлява съвкупност от кратки импресии за най-значимите моменти от „порастването“ на един баща – мига, когато мъжът разбира, че ще има дете, раждането, напускането на родния дом и много други. С откровеност и топлота книгата разказва за щастието от това да дадеш живот, но и за големите промени, пред които татковците се изправят с появата и съзряването на техните синове и дъщери.

„Добрата връзка с бащата играе съществена роля за приспособяване на децата като цяло, тя е в основата на доверието, сигурността и чувството за благосъстояние в живота.“ – твърди собственичката на изд. „Дъбови листа“ Нуша Роянова.

С „Татко е тук“ Роянова и екипът й припомнят за потенциала на книгите да провокират размисъл и диалог, да предлагат разбиране и утеха, да дават идеи и сили. Чрез близките до родителския опит ситуации, лекия и четивен текст и фините си илюстрации, „Татко“ внушава усещането за сигурност и съпричастност, еднакво необходимо и на майките, и на бащите. Кампанията ще продължи разговора около конкретната книга с интервюта с родители и психолози, както и с допълнителни занимания, насочени към бащите, техните преживявания, мисли, радости и страхове.

Докато „Татко е тук“ набира скорост, погледнете чудесната рецепта за бащини приказки за лека нощ и рубриката „Как четат бащите?“. Ето и още 7 книги за връзката с бащите, които ще вдъхновят, умилят и разсмеят татковците и техните деца.