Кметът на София получава званието „Рицар на книгата“ за 2016

В началото на 2017 г.  българските издатели и книготърговци, членуващи в Асоциация „Българска книга“, присъдиха званието „Рицар на книгата“ на кмета на Столична община, г-жа Йорданка Фандъкова, за „дългосрочен, съзнателен ангажимент с каузата на българската литература и нейното адекватно разпространение и популяризиране“. Почетната статуетка „Рицар на книгата“ ще бъде връчена на 25-и април в 19:00 часа в Централното фоайе на Музея за история на София.

Наградата се връчва по случай Световния ден на книгата и авторското право под егидата на ЮНЕСКО (23-ти април), като в България този ден бележи и края на Националната кампания за насърчаване на четенето „Походът на книгите“, започваща на 2-ри април, Международния ден на детската книга.

Кампанията се организира от Асоциация „Българска книга“ в партньорство с Българската библиотечно-информационна асоциация и Министерството на образованието и науката, като е част от Календара на културните събития на Столична община за 2017 г.

Церемонията по връчване на наградата „Рицар на книгата“ ще се състои присъствието на миналогодишни носители на званието и официални гости. Напомняме ви, че през 2013 г. в раздел „Интернет базирани медии“ бе отличен създателят на сайта „Аз чета“ Александър Кръстев, а през 2015 г. председателят на фондация „Детски книги“ Валентина Стоева.