Карираният слон Елмър

Слоновете обикновено са сиви. Дебели, слаби, стари или млади, те просто са напълно еднакви на цвят. Но не и Елмър! Той е абсолютно необикновен, защото е… кариран. Син и зелен, жълт и червен, розов, черен и дори бял – това е Елмър от главата до петите. И макар да е различен по своята окраска, пъстрият слон има едно огромно предимство пред своите събратя: умее да прави всички около него щастливи!

Понякога обаче е изморително да бъдеш различен, затова в книжката „Елмър“ (изд. „Жанет-45“) авторът Дейвид Маккий помага на своя герой да се пребоядиса в слонско сиво. Маскиран като събратята си, той успява да се слее със стадото слонове, но това не води до нищо добро… Защо ли? Ами защото униние и тъга вилнеят сред Елмъровите събратя.

Може ли ситуацията да се промени и всичко да си е постаро му? Естествено, щом Елмър е наблизо!

Авторът е илюстрирал с изключително майсторство развоя на събитията, който ще се хареса на всеки читател – малък или голям. А накрая всички са поканени да празнуват Елмъров ден, когато всички слонове се шарят в различни цветове и форми. И ако видите сив слон в този ден, той без съмнение е Елмър!

Поредицата за карирания слон „Елмър“ е изключителна находка. Шареният герой на Дейвид Маккий има една много важна задача: да покаже на малките читатели, че да бъдеш различен и да носиш своята индивидуалност никак не е лошо. Даже напротив! В поредицата от книжки с изключителни илюстрации (дело на самия автор) децата ще научат какво е толерантност, ще станат активни участници в Елмъровите приключения и със сигурност седмици след това ще рисуват шарени слонове, за да отбележат Елмъров ден 🙂

Книгите са подходящи както за по-големите читатели, така и за най-малките слушатели. В тях родителите ще открият ценности и добродетели, които със сигурност биха искали да предадат на своите рожби: да бъдеш добър приятел, да си съпричастен към проблемите на останалите, да си грижовен, толерантен и да носиш своята индивидуалност. Неслучайно една от книжките за Елмър е участвала в комплекта за насърчаване на четенето на английската програма Bookstart, а историите са преведени на над 40 езика – по-лесен начин да възпиташ у децата съпричастност и приемане на различните индивиди едва ли съществува!

Вземете книгата с код с кауза DK19 от

Ozone.bg, Ние, децата! или Booklover.bg

Когато купувате книги с този код, вие подкрепяте насърчаването на детското четене в България.