„Камъче си нарисувай“ за рождения ден на ЧитАлнЯта

Приятелите ни от ЧитАлнЯта, любимата инфоточка на София, отбелязват първия си рожден с разнообразни книжни инициативи за нови и редовни читатели през целия август. Броят на записаните читатели в ЧитАлнЯта е повече от 2600 – на възраст от няколко месеца до 87 години.

За наша радост най-малките любители на книгите, децата, не са рядкост сред тях. Те ще могат да станат част от празника на 21 август (неделя) от 17 часа когато фондация „Детски книги“ ще проведе детска работилница за рисувани камъчета „Камъче си нарисувай“. Мястото на събитието е пространството около ЧитАлнЯта. По време на работилницата ще разкажем на малки и големи любопитковци повече за нашата азбука, ще им помогнем да изпишат буквата си на глаголица и кирилица върху камъче и да се научат да разчитат тайния код на детективската кореспондениция.

Следващата събота, 27 август, книжното забавление ще продължи от 17 часа с ново издание на градската литературна игра на сайта „Аз чета“„Изгуби се в литературна София“.

Празничните събития за рождения ден на ЧитАлнЯта ще завършат на 1 септември, когато екипът на проекта „Актьори срещу поети“ ще представи нов литературно-театрален пърформанс, а през целия ден читателски карти ще бъдат издавани свободно.

Подробна информация за всички събития за годишнината на ЧитАлнЯта можете да намерите на сайта www.chitalnyata.bg, както и на фейсбук страницата на Сдружение за градски читални. Всички инициативи се осъществяват с подкрепата на VIVACOM и в партньорство с ОП „Туризъм“, фондация „Детски книги“, сайта „Аз чета“, „Актьори срещу поети“ и 4shots.