Какви занимавки предлага „Нарисувай ми овца“?

„Нарисувай ми овца“ – образователно-рисувателната книжка на Дамян Дамянов (изд. „Сиела“) – предлага куп занимавки за любителите на Малкия принц. Оцветяване, сглобяване на панорамна картичка, настолна игра, игрословици, кръстословици, та дори и забавна математика – авторът е помислил за наистина всичко. Ето няколко от занимавките, които ще откриете в книгата:

Направи си овца

Страхотна игра за изрязване, оцветяване и сглобяване на макет. Според автора тази задачка е от най-сложните и е с ниво на трудност „3 овце“, но с дружни усилия резултатът е страхотен. Ето какво се получи при нас:

Настолна игра „Планетите на другите“

Настолната игра е доста интересна, различна от обичайните подобни занимавки. Предизвикателствата пред играчите провокират както действия (изрецитирай стихотворение, за да получиш аплодисменти; кажи скоропоговорка, докато се въртиш), така и разсъждения у децата. Фигурките за нея се изрязват и сглобяват от дадените макети – единствено е необходимо да притежавате зарче, за да играете.

Любопитните факти

„Нарисувай ми овца“ е базирана на „Малкият принц“ – книгата на Антоан дьо Сент-Екзюпери. Освен интересните цитати, които показват на децата откъде Дамян Дамянов е почерпил вдъхновение за съответната задача, ще откриете и любопитни факти – например как се нарича пустинната лисица и защо Екзюпери „запознава“ героя си точно с такова животно (не с камила, например).

Панорамна картичка

Панорамната картичка може да се превърне в страхотен подарък! Елементите за нея са от луксозен картон и се изрязват от прегъвки на корицата. По-малките деца със сигурност ще се нуждаят от помощ при сгъването (т. нар. биговане) на фигурката, но резултатът е наистина впечатляващ:

Направи си…

Има няколко задачки за майсторене – на овца, сандък за нея, самолет, вулкан и дори фенер от лимони. Инструкциите към всяка задача са написани много достъпно и ясно, а предложените активности са толкова разнообразни, че всеки вкус ще бъде задоволен.

Задачки за смятане, оцветяване, размишляване 🙂

Дамян Дамянов наистина се е погрижил книжката да засяга много области на учене чрез игра. Съобразителност, развитие на фината моторика чрез оцветяване, кръстословица, картинен ребус, забавна математика… Докато се забавляват, малчуганите неусетно ще развият много нови умения. Екипът ни се зарадва неимоверно на игрословицата – отдавна не бяхме попадали на такива:

Вярваме, че „Нарисувай ми овца“ (изд. „Сиела“) ще успее да изненада приятно и вас, както трогна нас. Пожелаваме ви весели забавления в света на Малкия принц!