Как отбелязаха международния ден на младежта в с. Труд

Снимка: Валя Арабаджиева

Библиотеката към НЧ „Светлина – 1929г.“ в с. Труд е една от най-активните читалищни библиотеки в страната, която предлага на потребителите си не само достъп до книги, но и участие в най-различни инициативи – летни читални, библионощ, представяния на проекти за финансова грамотност и други. Ето как библиотеката отбеляза Международния ден на младежта, 12 август:

Снимка: Валя Арабаджиева

В продължение на седмица потребителите на библиотеката се срещнаха с изложбата на ученичката от НХГ „Цанко Лавренов“ гр. Пловдив – Анна Марлакова (14г.). Таланта на Ани открихме преди няколко години, когато тя създаваше за малките потребители на библиотеката илюстрации по детски приказки, които те оцветяваха. Прекрасните оригинали още пазим и грижливо съхраняваме.

Снимка: Валя Арабаджиева

Редом с творбите на Ани, на международния ден на младежта бяха представени и рисунките на ученичка от ГХП „Св. св. Кирил и Методий“ – Пловдив, Александра Андонова. Тя също е на 14 години, но при нея рисуването се е превърнало в хоби. При представянето си Ани и Александра споделиха от какво се вдъхновяват и как рисуват. Александра сподели, че рисува на фона на музика.

Беше изключително приятно и интересно човек да се наслади на творбите на двете момичета. На срещата с младите таланти присъстваха много деца и възрастни, които после споделиха част от емоциите си от изложбата в тетрадките за впечатления.