Как чете… Борислав Божков

Представи се! Аз се казвам Борислав и съм на 9 години, от град Троян. Уча в СОУ „Васил Левски“ и много обичам да чета книги.

Какво са книгите за теб? За мен книгите са един вълшебен свят, в който има много фантазия, много обич и, естествено, доброто винаги трябва да победи злото.

Какво четеш в момента? В момента чета „Ванда“.

Коя е любимата ти книга? Моята любима книга е „Лили Чудото”, защото тя е много смела и се впуска във всякакъв вид приключение.

Имаш ли си любимо място за четене? Къде и как обичаш да четеш? Обичам да чета на дивана когато няма никой вкъщи, за да не ми пречи.

На кой герой от книга искаш да приличаш? Аз искам да приличам на Сам Силвър, защото той е на кораба „Морски вълк“ и се впуска във всяко приключение.

Обсъждаш ли книги с приятели? Приемаш ли техни препоръки? Понякога ходим до библиотеката със съучениците ми и обсъждаме книги кой коя да си вземе. Аз приемам техни препоръки.

Има ли книга или автор, които препоръчваш отново и отново на всичките си приятели? Препоръчвам на всички да четат Лили Чудото.

Важно ли е за теб в книгата да има илюстрации? Да, защото с тях детето развива фантазията си и си представя обстановката.

Държиш ли да прочетеш главата до края, преди да оставиш книгата, или можеш да си спреш по всяко време? Държа да прочета до края главата, защото ми става интересно и не мога да спра когато искам.

Коя книга би взел със себе си на самотен остров? Аз бих взел “Пипи Дългото чорапче”, защото тя е смела и с нея е много забавно.

Ако срещнеш непозната дума, какво правиш? Когато срещна непозната дума, я търся в речника или питам родителите си.

Четеш ли книги от библиотеката? Да, чета.

Защо четеш: по задължение или за удоволствие? Чета за удоволствие, защото ми е интересно и забавно.