Издават поредица от книги по играта Five Nights at Freddy’s

Международното издателство за детски книги Scholastic ще си сътрудничи с компанията за компютърни игри Scottgames по нова поредица книги, базирани на популярната игра Five Nights at Freddy’s (“Пет нощи при Фреди”), съобщи cbcbooks.com. Първата книга, Five Nights at Freddy’s: The Silver Eyes се очаква през октомври 2016 г. Втората и третата ще бъдат публикувани съответно през 2017 и 2018 г.

За издаването на книгата, представител на Scholastic споделя:

„Много се радваме на възможността да публикуваме янг адълт поредицата за Five Nights at Freddy’s, още повече, че ще работим пряко с нейния създател Скот Каутон. Историята стъпва на много неразрешени загадки от играта и е написана така, че да накара дори феновете на играта да потреперят от страх. ”

Освен трите книги почитателите на играта очакват с нетърпение и екранизацията й. Проектът за създаване на филм по Five Nights at Freddy’s бе обявен през миналата година, но все още няма официална информация кога ще бъде завършен.

Five Nights at Freddy’s е поредица компютърни игри с трилър елементи. Играчът е в ролята на нощен охранител, който работи в пицария с аркадни игри. Всяка вечер той трябва да се защитава от повредени роботизирани животни, способни да убият всичко, което се изпречи на пътя им. Играта е създадена от Скот Каутон през 2014 г. и бързо набира световна популярност.