Издателство „Дъбови листа“ отново събира приказки от талантливи деца

За втора година издателство „Дъбови листа“ стартира на 2 април – Международен ден на детската книга – конкурс за авторски детски приказки. Основната идея на конкурса е да насърчи родители, деца и учители да взаимодействат и мечтаят заедно, защото именно приказките са в основата на стремежа към грамотност и развиване на въображението.

В конкурса могат да участват всички деца и младежи на възраст до 18 г. Няма жанрови ограничения. Задължителни са само добрата писмена култура и доброто въображение. Крайният срок за участие е 24 май. Творбите изпращайте на: azpisha@abv.bg, а новини за конкурса можете да следите тук.

Членове на журито са Яна Пеловска – управител на Център за развитие на медиите, гл. ас. д-р Юлия Йорданова-Панчева – преподавател по детско книгоиздаване във Факултета по журналистика и масови комуникации на СУ „Св. Климент Охридски“ и Нуша Роянова – художник-илюстратор, автор на приказки и издател (поредицата „Джак и Ема“). Тя е и инициатор на конкурса „Дъбови листа“ за авторски детски приказки.

„Първото издание на конкурса премина изключително успешно. Получихме над 400 приказки от 44 населени места. Най-добрите 25 от тях издадохме в сборника „От деца за деца“. Тази година очакваме още повече приказки, повече участници и повече приключения. Няма друго подобно удоволствие от това да си член на жури, чиято задача му дава привилегията да се докосне до смелостта и чистотата на детския свят.“, коментира Нуша Роянова.

Най-добрите приказки ще бъдат издадени в сборник от издателство „Дъбови листа“ – специализирано в българска детска художествена литература с детски авторски илюстрации.