Историята на „Анн от фермата Грийн Гейбълс“ ще бъде разказана в нов минисериал

Снимките на нов минисериал по класическия юношески роман „Анн от фермата Грийн Гейбълс“ започват през септември в Канада, съобщава сайтът Аз чета, цитирайки The New York Times.

Очакванията към най-новата телевизионна адаптация по книгата на Луси Монтгомъри са големи, тъй като неин сценарист е Мойра Уоли-Бекет – носителка на „Еми“ за работата си по „В обувките на Сатаната“. Продуценти на сериала, който ще бъде от осем епизода, са Northwood Entertainment, а режисьор е новозеландецът Ники Каро.

Романът на Луси М. Монтгомъри разказва историята на бедно сираче с богато въображение. Действието се развива в края на XIX век, а домът на Анн е китна ферма в полето на идиличен канадски остров.

Книгите за непокорната рижа Анн са представяни в киното и телевизията вече близо век. Като се започне от немия филм от 1919 г., мине се през няколко минисериала, специални коледни серии, за да се стигне до най-новото претворяване на „Анн от фермата Грийн Гейбълс“ за малкия екран. Най-известната адаптация на романа се снима от 1985 до 2000 г.