ИК „Хермес“ дарява книги на читалища

По повод 25-тата си годишнина Издателска къща „Хермес“ ще направи дарение от книги на български автори на стойност 25 000 лева на читалищата в 5 български региона. Акцията започва от Велико Търново, където на 12 май от 13,00 часа в РНБ „Петко Р. Славейков“ управителят на „Хермес“ – г-н Стойо Вартоломеев, ще се срещне с библиотечната общност от региона и ще дари книги на стойност 5000 лева на 30 читалища. Специален гост на събитието ще бъде и писателят и сценарист – Георги Мишев. 

„В своята 25-годишна история Издателска къща „Хермес“ винаги е спазвала политика за подкрепа на българските автори и българската книга. Една от основните ни цели е да популяризираме родната литература и да даваме възможност тя да става достъпна за все повече читатели. Водени от тази идея,  правим и дарението на българските читалища. Радваме се, че това се случва в навечерието на 24 май – Деня на българската просвета и култура.“, казват от издателството.

Сред останалите писатели, чиито книги „Хермес“ ще подари на читалищата във Велико Търново и региона са Владимир Зарев, Недялко Славов и Георги Божинов.

Следващите дарения ще бъдат направени в Русе и Пловдив, а последните два града ще бъдат обявени допълнително.