Хрониките на Спайдъруик: Виждащият камък (Книга 2)

Джерард, Саймън и Мелъри Грейс вече знаят, че къщата на леля Лусинда, в която са принудени да живеят с майка си, крие множество загадки. Скърцащите подове, мистериозното потракване зад стените и тайнствените шумове от тавана си имат своето обяснение, което е всичко друго, но не и обичайно. Ето как, търсейки отговори на своите въпроси в първата част на „Хрониките на Спайдъруик”, трите деца попаднаха на скритата Книга за духовете, чрез която разбраха, че всички вълшебни същества, за които само са слушали приказки, са съвсем, съвсем истински!

Какво обаче се случва, ако разкриеш тайната на приказните същества, без да си получил позволението им? Разбира се, ще последват беди! Очаквай отвличане от гоблини, нападение от гладен трол иии… плюнка от доброжелателен хобгоблин – всичко това – в рамките само на ден! А как да се справиш ли? Можеш да се помолиш на някой грифин да те измъкне от кашата, в която си се забъркал, или пък да се опиташ да бъдеш смел и сам да се справиш със ситуацията.

А искаш ли да разбереш какво ще се случи със Саймън, Джерард и Мелъри, когато собственото им любопитство ги изпрати в дебрите на мрачната и опасна гора, пълна със същества, за които до преди няколко седмици не са подозирали? В такъв случай ще ти се наложи да прочетеш втората книга от поредицата „Хрониките на Спайдъръуик” – „Виждащият камък”. Аз пък продължавам приключението с третата част от серията – „Тайната на Лусинда”.

Ако пък вече си изчел петте страхотни книжки от „Хрониките на Спайдъруик”, сигурно ще се зарадваш да разбереш, че преди броени месеци у нас излезе най-новата поредица, наречена „Хрониките на Спайдъруик: Продължението”. Повече за нея можеш да научиш от ревюто на Вал Стоева за „Песента на водния дух” и да се включиш в конкурса на изд. ФЮТ и „Детски книги“ за месец ноември.

Автор: Вал Маринова