Фондация „Таласъмче“ започна кампания „До всеки дребосък по един добросък“

Преди няколко месеца фондация „Таласъмче“, чийто основател е популярният автор на книги-игри за деца Никола Райков, постави началото на мащабната кампания „До всеки дребосък по един добросък“. Целта й е до всички детски болнични отделения в България да достигне поне по една приказка-игра „Добросъците“.

Кампанията започна с търсене на доброволци, които да се ангажират да доставят лично книгата в удобно за тях болнично отделение. Благодарение на тях, над 25 детски болнични отделения в страната вече се радват или скоро ще се сдобият с най-новата приказка-игра на Никола Райков.

„Надяваме се да са сме успели да направим болничния престой по-лек за много деца, но акцията не е приключила и се надяваме всички предварително записани доброволци да изпратят информация, за да достигнем до още повече болни дечица. Истински благодарни сме на всички, които допринесоха тази акция да се осъществи, и се гордеем много с това, че в България има толкова хора с добри сърца, които не жалят време и енергия, за да се случват прекрасни неща.“, споделя Любомира Райкова, изпълнителен директор на фондацията.

Тя изказа огромна благодарност към старозагорската болница „Тракия“, която, след като се е запознала с идеята на акцията „До всеки дребосък по един добросък“, веднага откликва и решава да дари по-значима сума.

Фондация „Таласъмче“ осъществява различни кампании съвместно с образователни и културни институции, други организации с идеални цели като предоставя безвъзмездно книги на деца. В предходната си акция фондацията подари комплекти с приказките-игри „Голямото приключение на малкото таласъмче“ и „Още по-голямото приключение на малкото таласъмче“ на над 35 библиотеки и читалища в страната.