Фабиан Ленк: бащата на „Детективи с машина на времето“

„Читателска щафета 2: детективи с машина на времето“ приключи успешно. Близо 3 месеца се забавлявахме, пътувахме назад в историята и преживявахме опасностите заедно с Ким, Юлиан, Леон и Кия. 

Преди няколко дни пък излязоха на пазара и последните две книги от поредицата – „Клопка в Тевтонската гора“ и „Марко Поло и тайният заговор“. Докато успеем да ги прочетем и да ви разкажем за тях, ви предлагаме интервюто с Фабиан Ленк – баща на поредицата.

В няколко имейла, авторът се съгласи да отговори на специалните въпроси на „Детски книги“, отправи пожелание към българските деца – читатели и… беше безкрайно щастлив от рисунките от „Читателска щафета 2“, които му изпратихме по пощата!!!

Ето какво казва Фабиан специално за вас:

Име: Фабиан Ленк

Кога написа първото си произведение? В началото исках да стана археолог. След гимназията все пак реших да съм журналист – специалност, която има много общо с археологията. От 1989 г. съм репортер 🙂 Оттогава започнах да пиша и романи. През 1996 г. се появи първият от досегашните 6 романа за възрастни, а след 2001 г. последваха книги за деца и юноши – досега са излезли около 70.

Какъв мечтаеше да станеш? Като дете много исках да стана археолог, музикант или писател.

А за какво мечтаеш сега? Детските ми желания все още са в сила – особено „писател“!

Какво те кара да пишеш книги? С удоволствие си измислям вълнуващи истории. Често мисля като извършител, после – като детектив и играя различните роли – точно като игра на шах, в която човек може да прави ход след ход, играейки срещу себе си!

Коя е любимата ти детска книжка? “Urmel aus dem Eis” на Макс Крузе.

Какво ще пожелаеш на младите читатели? Пожелавам на децата много здраве, радост, късмет и успех. Пожелавам ви да вървите напред в живота със сърце и разум, като проявявате уважение и признателност един към друг.

Още за Фабиан може да прочетете тук. Книгите от поредицата ще откриете на страниците на „Детски книги“, а много интересни факти за героите и за самата кампания „Читателска щафета 2: детективи с машина на времето“ – на микросайта на играта.

Очаквайте и още интересни интервюта с автори и не пропускайте да следите конкурсите ни!