Експериментът продължава с „Как се оцветява крава“

„Как се оцветява крава?“ (изд. „Жанет-45“) на Зоя Василева е една от най-най-любимите книги на цялото семейство. Шарена  и е пълна с весели стихотворения, които са способни да разсмеят не само децата, но и възрастните. Дори татковците си умират от смях, докато прелистват страниците и четат за Владовия дядо и чая от Парагвай. Както вече съм разказвала, стиховете са модерни, изпълнени с прекрасно чувство за хумор, а пъстрите илюстрации на Костадин Костадинов допълват текста изключително хармонично.

При подбора на стихотворения, които да чета на 2-месечния Да̀ниел, част от проект „Експериментът„, веднага посегнах тъкмо към „Как се оцветява крава?“. Тя се превърна в настолно четиво за малкото бебе, а предпочитанията му към определени стихове и картинки учудиха дори най-скептичните членове на семейството:

Книгата бе част и от номинираните заглавия в наградата „Бисерче вълшебно“ 2014, а по време на кампанията „Чети с мен“, актьорът Ивайло Захариев прочете няколко стихотворения в специалния детски кът в Борисовата градина:

Повече за проект „Експериментът“ можете да научите от специалната категория в сайта.

Автор: Вал Стоева