Една приключенска история с две премиери

Как би реагирал, ако насреща ти се изправи собственият ти литературен герой?

Книгата не е завършена, но той е тук – стои на вратата и гледа право към теб…

Ако мисълта за подобна среща е учестила пулса ти, как ли ще се почувстваш след срещата с капитан Клод и Небесните негодяи! С книгата, посветена на техните приключения, авторът дава начало на „Пратеник през портала“ – поредица, написана в духа на класическите фантастични истории. Главен „виновник“ за вълнуващите илюстрации е Галин Георгиев, а издателството, подкрепило проекта, е „Artline Studios“.

„Приключенията на капитан Клод и Небесните негодяи“ ще има цели две последователни премиери – в София и в Пловдив. На 30. март (четвъртък) от 19:00 ч. в столичния бар „Singles“ Ненко Генов ще разкрие тайните на пътуването между световете и порядките на въздушните буканиери. Зад щурвала ще бъде Драгомир Симеонов, който ще измъкне най-интересните подробности от автора. На 1. април (събота) отново ще бъдеш смаян не на шега. От 17:00 ч. в клуб „Петното на Роршах“ в Града на тепетата ще се състои второто представяне на новата ти любима книга.

Тук Ненко Генов се показва в различно, по-сериозно, амплоа, но ако си заклет фен на неподражаемия му хумор, прелисти и поредицата „Сбогом, дневнико!“ Тази година книгата „Училищни ‘убавци“ е номинирана за Национална награда „Бисерче вълшебно“ в категория „Мечтатели“ (11-13 г.). Можеш да я подкрепиш от тук.