Дора и приятели – приятели за цял живот

Книжката Дора Изследователката: Приятели за цял живот!” (изд. Колибри) включва две кратки истории с главни герои Дора и нейните най-добри приятели Ботичко, Раницата и Картата.

След като Дора ни представя своето семейство и приятели, е време да се впусне в първото приключение.

В „Приятели за цял живот!” Дора и Ботичко срещат трио „Фиеста”, които бързат за Най-високата планина. Там ще изнесат концерт пред царицата на пчелите, а тя никак не обича да чака. Затова когато забелязват, че триото си е изпуснало инструментите, Дора и Ботичко решават да им ги занесат.

Второто приключение „Чудесно е да можеш да разчиташ на приятелите си!” започва когато странна птица взема Картата за клонка и я отнася в гнездото си на Най-високата планина. Този път Дора и Ботичко трябва да изработят сами своя карта на маршрута и да спасят Картата.

Ако сте гледали филмчетата за Дора или сте чели книжките, вече знаете, че първо приятелите трябва да открият пътя и после да преминат през някои изпитания. Те включват броене, преминаване през лабиринти, познаване на цветовете и много подскачане. А през цялото време трябва да внимават и за крадливия Лисанко-Хитранко.

Във всичко това могат да помагат и малките читатели, защото когато имаш верни приятели и сте задружни е по-лесно да преодоляваш препятствията.

За улеснение на децата и родителите в края на книжката има и малък английско-български речник.

Автор: Лора Филипова