Добре дошли в Тайния клуб на феите

Като деца всички вярваме във феите с цялото си сърце. Като възрастни ни се иска да можем да запазим вярата си в тях и се вдъхновяваме от символиката им. С други думи – феите винаги ни пленяват и омагьосват. Всъщност…не само нас. От векове тези вълшебни човекоподобни същества са част от митовете, фолкора и приказките. Феите са символ на красота, безсмъртие, чистота, изящество, магия, връзка с природата, доброта и малко пакостливост. Те разбират езика на вятъра и растенията, умеят да летят и могат да влязат в хралупата на заека, в дупката на къртицата, в гнездото на славея.

Никак не е чудно, че децата (особено момиченцата) искат да приличат на феите и да разберат всичко за техния простичък, но потаен начин на живот. Тук на помощ идва изд. „Книгозавър“, което кани всички любители на вълшебните създания да станат част от „Тайният клуб на феите“!

От богато илюстрираните страници ще разберем всичко за феите – как изглеждат, какви дрехи носят, къде могат да бъдат открити. Ема Робъртс ще ни разкаже, че те живеят в хармония с природата, като се грижат за болните животни и слабите растения. Децата ще се уверят обаче, че наред с това крилатите чаровници обичат и да се забавляват (да организират балове, да спретват номера). И не на последно място ще узнаят една голяма тайна – че феите са навсякъде около нас, както сред природата, така и в градовете.

Разбира се, книгата не съдържа в себе си факти, но разпалва въображението и подтиква децата да мечтаят. Нима има нещо по-хубаво от това? А задачата никак не е трудна благодарение на приказните илюстрации на Мира Мирославова и Раахат Кадуджи. Всеки разтвор е пиршество за очите и съдържа множество очарователни детайли, които запалените любители на феите могат да разглеждат неуморно.

Вероятно най-голямата изненада се спотайва в самия край на книгата, тъкмо когато последната страница е затворена. Там децата ще намерят по-малка книга, която ги среща с други побратими на феите – домашните духчета, гоблините, гномите и таласъмите. Те също са малки и вълшебни, ала далеч по-темпераментни от деликатните феи. Няма страшно обаче, защото от скритата книжка читателите ще научат как да ги откриват. А тя самата е точно толкова голяма, колкото да се събере в чантата, с която тръгваме на път, отиваме в парка или чакаме пред лекаря. Можете да сте сигурни, че нито един таласъм няма да успее да остане незабелязан!

Ако решите да станете част от „Тайният клуб на феите“, то ви желая весели игри, щуро фантазиране, безброй разходки из природата и верен съмишленик, когото на свой ред да поканите в клуба.