Дискусия в Перото търси отговор как съвременните детски книги достигат до децата

Предстоящата дискусия, организирана от Национален център за книгата – НДК, ще търси отговор на въпроса „как съвременните детски книги достигат до децата“. Тя ще се проведе на 18 ноември (събота) от 16:00 часа в клуб „Перото“.

Участие ще вземат Лора Филипова – изпълнителен директор на Фондация „Детски книги“, която ще представи Наградата за най-добра детска книга „Бисерче вълшебно”; Олга Клисурова – Сдружение „Пътуващите книги на Стара Загора”; Петя Чалъкова – организатор на „Походът на книгите” към АБК; Виктория Бисерова от издателство „Ентусиаст” – инициатор на „Национална седмица на детската книга” и организатор на кампанията „Стара хартия за нова книга”. Модератор на дискусията ще бъде Александър Кръстев, създател на сайта „Аз чета“.

Не е тайна, че родители и учители много трудно се ориентират сред новостите на пазара и често подхождат с недоверие към автори, които не познават, или не са част от учебната програма. Точно тук идва ролята на медиаторите на съвременната детска литература, които най-често са неправителствени организации.