Дискусия с българско участие на Панаира на детската книга в Болоня

На 9. април (вторник) Гърция ще посрещне България в Италия. Гръцкият щанд на Панаира на детската книга в Болоня ще събере водещи експерти, сред които и създателя на „Детски книги“, Валентина Стоева. Заедно с Даан Бийки (координатор на „EURead“), Стефания Манети (председател на „Associazione Culturale Pediatri“) и Ава Халкиадаки (представител на „Diavazontas Megalono“) тя ще разисква въпроса:

Защо мрежите за насърчаване на четенето са важни?

Дискусията ще започне от 15 ч. в хале 30, номер А40-В35. Тя ще бъде само част от поредица официални срещи на представители на Европейската мрежа за грамотност „EURead“. През 2023 г. „Детски книги“ стана първата организация от обединението, извела делегатите извън Брюксел. Примерът на България бе подет от южната й съседка, която ще бъде домакин на годишното събрание на Мрежата (на 3. и 4. юни в Гьоте-институт, Атина).

В случай че посещавате Панаира на детската книга, не пропускайте да се включите и в дискусията за издатели „Как да преодолеем кризата на четенето“, както и да се отбиете през българския щанд, за да разгледате специалната селекция от книги и изложбата на талантливи съвременни илюстратори.