Detskiknigi.com отбелязва Деня на народните будители с нов проект

За екипа на Detskiknigi.com дейността на будителите не се заключва само в един ден от годината. По време на работата ни по различни кампании всеки ден срещаме активни личности – родители, учители, библиотекари, – решени да дадат своя принос в развитието на грамотността. На доброволни начала. С добри идеи. Водени от желанието да променят статуквото.

Тъкмо тези примери трябва да бъдат показвани, защото всяко усилие в посока на грамотността, опазване на културното и историческо наследство и развитието на общество от интелигентни млади хора носи в себе си зрънце от онова будителство, което е съхранило българската идентичност през вековете.

Водени от желанието си да открием всички активни учители и библиотекари, поставяме началото на проект „Добри практики“. Чрез него в специална категория в сайта, разделена на две – „От библиотеките“ и „От училищата“  ще се опитаме да ви представим работата на библиотеките и училищата в насърчаване на четенето. Ако пък вие искате да ни помогнете в намирането на добрите примери, пишете ни на мейл editors@detskiknigi.com.