Детска работилничка за творческо писане тази събота

Как се ражда идеята за Мечо Пух? Как са рисувани Барбароните? Кой е вдъхновил образа на Карлсон, който живее на покрива?

Отговори на тези въпроси, както и какво е полезно да имаш в чантата си, когато твориш, как да търсиш и получаваш вдъхновение или как да измисляш имена за героите си, децата ще могат да научат по време на Детска работилничка за творческо писане „Писането като игра“, която ще се проведе на 29-ти август 2015 г. от 11 часа в книжарница „Сиела Books&Music“ (в подлеза на Софийски Университет „Климент Охридски“).

Работилничката е насочена към деца на възраст от 7 до 14 годишна възраст, за които писането е удоволствие. Тя е част от кампанията „Забавното лятно четене”, която сайтът Az-deteto.bg провежда за пета поредна година с цел насърчаване на четенето при децата.

Специални гости на работилницата ще са популярни лица, автори, илюстратори и издатели, които ще споделят от личния си опит кои са важните неща в творческия процес по подготовка на творбите. Детският автор Петя Кокудева ще разкаже какво прави един писател и заедно с децата участници в работилницата ще подготвят цяла книга. Илюстраторът Яна Казакова ще помогне с визуализацията на всички идеи, а Виктория Бисерова ще разкаже какъв е пътят на ръкописа до рафтовете в книжарниците и библиотеките.

За участие в работилницата „Писането като игра” е необходимо предварително записване до 26 август 2015 г. чрез имейл до events@az-deteto.com с име и фамилия на детето, както и навършени години, телефон на родител за връзка, или на телефон 02/812 9 831.

Кампанията „Забавното лятно четене” се провежда с корпоративното съдействие на ЧЕЗ България и институционалното партньорство на Министерство на образованието и науката, Българска библиотечно-информационна асоциация, Фондация „Глобални библиотеки – България“, UNICEF, „Заедно в час“, издателство „Ентусиаст“ и книжарници Сиела. Медийни партньори са Bulgaria ON AIR, Dnes.bg, Az-jenata.bg, Teenproblem.bg, Az-cheta.com, Detskiknigi.com, Национална мрежа за децата, www.namama.bg и KIDS Programata.