Детска книга за живота на Владимир Димитров-Майстора с кампания за набиране на средства

Кристина Тужарова е автор на обичаните готварски книги „Малка сладка“ и „Малка соленка“ (изд. „Рибка“). От няколко години тя развива „Изкуство за любители“ – лекции и уроци по рисуване за деца и възрастни.

Страстта й към изкуството и желанието да представя книги, които дават знания и умения на своите читатели в различни области, поставят началото и на „Книги за любители“. Първата книга от поредицата е посветена на Владимир Димитров-Майстора, а ето какво разказа за проекта авторката:

Казвам се Кристина Тужарова, работя като илюстратор и графичен дизайнер, в същото време водя лекции „История на изкуството за любители“ за деца и възрастни. В нашето ателие децата се запознават с изкуството на големите художници от миналото. Слушат лекции, адаптирани за деца и рисуват.

Тази книга е вдъхновена от рисунките на децата по картини на Владимир Димитров-Майстора. Майстора е интересен за децата не само с искрящите си багри и богати цветни хармонии, но с историята на неговия живот, неговите пътешествия, живота му в Шишковци и с неговия щедър и благороден характер.

Книгата представя живота на Владимир Димитров-Майстора по начин, интересен за децата от 6 до 12-годишна възраст. Но всъщност заглавието може да бъде подходящо за всеки, който се интересува от изкуство и история.

Надявам се това да е началото на поредица детски книги за български художници, с които децата да се запознаят и през тяхното усещане за света да растат, учат и живеят по-богато.

За да отпечата своята първа книга от поредицата, „История на изкуството за любители“ се нуждае от средства. Всеки, който реши да подкрепи проекта, може да си закупи с предварителна поръчка книгата и да бъде сред първите й читатели при отпечатването. 

Кампанията за набиране на средства се провежда във Fundrazr.

Следете процеса по създаването на книгата на страницата на „Книги за любители“ във Фейсбук.