Детска градина „Звездица“ в Димитровград се включи в Походът на книгите

Детска градина „Звездица“ в Димитровград се включи в инициативата „Походът на книгите“, която се провежда от 2 до 23 април. Това е национална кампания, чиято начална дата съвпада с рождения ден на автора на детски приказки Ханс Кристиан Андерсен и е обявена за Международен ден на детската книга.

„Нашата цел е да насърчим децата от най-малка детска възраст да обичат и ценят книжката. С желание да изслушват приказките и да ги разказват след това“, коментираха от градината.

 

В рамките на пет дни при малчуганите посрещаха различни гости, които четоха приказки. Началото постави майка на едно от децата в „Звездица“, а през втория ден се включиха бивши възпитаници на градината, които сега са първокласници в СУ „Любен Каравелов“.

Деца от ОУ“ Кирил и Методий“ в кв.Черноконево четоха приказки през трети ден на инициативата, а след това гост беше поетът, художник и певец Жеко Димитров. Той бе подготвил поетично -музикална програма.

В последния ден финал на инициативата постави Светла Билярска от детския отдел на ГБ „П.Панев“. Под формата на игри и забавления децата се превъплатиха в приказни герои от книжките.