Деца-аниматори се включиха в детския празник „В очакване на Коледа“ в Русе

Зала „Изкуство” на Русенската библиотека беше домакин на весел, лъчезарен и красив детски празник под надслов „В очакване на Коледа“. Тази година за първи път Регионална библиотека „Любен Каравелов“ работи в партньорство с учениците от 11г клас, специалност „Аниматор”, на Професионалната гимназия по туризъм „Иван П. Павлов“. С тяхна помощ организаторите намериха нов подход към традицията да се отбелязва Коледа заедно с читатели и малки приятели, които знаят, че в културния институт винаги е интересно и забавно. Учениците от професионалното училище по туризъм поднесоха на малките русенци нещо свежо и ново, модерно и в същото време интересно, както за децата, така и за и техните родители.

„В очакване на Коледа” предложи на малчуганите викторина с интересни въпроси, много забавни игри, песни и танци. В залата се разхождаха и принцове, феи и крале. Учениците-аниматори споделиха, че инициативата е предизвикателство, което им поднася много емоция и те с удоволствие са се забавлявали заедно с децата.

Библиотекарите от Детския отдел и учениците успяха да променят традицията и да накарат малките русенци и техните родители да усетят Библиотеката като място за създаване на нови контакти, нови приятелства и съпреживяване на духа на коледния празник. Всички присъстващи на тържеството получиха ръчно изработена коледна звезда, подаръци от викторината и много топлота, която е нужна винаги, а не само на Коледа. Децата бяха най-щастливи, участниците доволни от ефекта на своите оригинални идеи и проверка на наученото в практиката, а техните учители изразиха задоволство от инициативата, която се превърна в светъл и топъл празник.