Детективска агенция „Книфел&Кнобел“

Запознайте се с детективския тандем Книфел и Кнобел! Те са герои на детската крими поредица „Детективска агенция Книфел&Кнобел” с автор Кай Хаферкамп и илюстратор Райнер Щолте. Всяка книга предлага 3 заплетени криминални случаи, които да решите заедно с детективите. За целта ще ви трябват наблюдателност, остър ум, умения за ориентиране в лабиринти, разбиване на кодирани съобщения.

Точно това ви очаква в „Дръзкият подпалвач” (изд. ФЮТ). Първо Книфел и Кнобел се справят с „Тайнственото завещание” и помагат на г-н Гизберт Голд да открие къде чичо му е скрил наследството. Ситуацията става съвсем гореща в „Подпалвачът”, където тайнствен любител на пожарите действа по собствен план с неочаквана цел, но дребните му грешки няма да останат незабелязани от детективската двойка. В „Призракът в замъка Рабенщайн” Книфел и Кнобел се надлъгват с досаден хотелски призрак, но в всъщност в основата на случая се крие нещо твърде материално като парите.

Искате ли и вие да проверите дали ви бива в детективстването? Не се притеснявайте, че може да се затрудните (не вярвам да се случи, но все пак!). В края на книгата ще намерите някои напътствия и полезни трикове за начинаещи детективи. Например, методи за кодиране и разшифроване на съобщения, както и указания за изпращане на невидими съобщения. Въобще очакват ви забавления и гимнастика за ума.

Автор: Лора Филипова