Дебют за Демира с „Огромният крокодил“

Демира Недева е само на 8 години, но вече е прочела стотици книги. Изумителното писмо, което ни изпрати за рождения ден на Роалд Дал, ни провокира да я поканим да споделя детската си гледна точка за книгите. За наше щастие, младата госпожица прие предложението ни и след съгласие от родителите й, на страниците на Detskiknigi.com ще се появяват нейни авторски ревюта. Днес ще ви срещнем с мнението на Демира за най-новата книга на английския писател от норвежки произход, издадена на български език – „Огромният крокодил“:

Огромният крокодил я погълнах още на път от книжарницата за вкъщи. Това е една щура история, разказана забавно от Роалд Дал.

Огромният крокодил излиза от водата, за да си търси храната. Познайте каква е тя – сочнички деца! Той скроява таен план и хитрини, с които си мисли, че всички ще заблуди. По пътя среща Хъмпи – Ръмпи, Хоботчо, Роли – Поли и Мъгъл – Умп, но няма да ви кажа кои са те, само ще напиша, че живеят в гората и обичат децата.

А Огромният крокодил, той хич не е мил – обича да лапа деца и прави всичко възможно за това. И един съвет от мен, когато ходите на въртележка, не се качвайте на гърба на крокодил, защото може да е жив и много див. Оглеждайте и пейките, да не се окажат със зелени крака и голяма уста.

Когато си лош, много бързо могат да те пратят на друга планета! Трябва да внимаваме какви планове кроим, за да не изгорим… като печена наденица!!!

Автор: Демира Недева, 8 г.

Не пропускайте и ревюто на Вал Стоева за книгата.

* Ако и Вашето дете проявява желание да споделя своето мнение за книгите, които чете, пишете ни на мейл igra@detskiknigi.com, за да обсъдим възможностите да публикуваме негови авторски ревюта в сайта.