„Дъбът и четирите годишни времена“ – книга за четене от двама

Подготовката на децата за начално ограмотяване (умението да четеш и пишеш самостоятелно) започва в училище. Но за да бъдат готови да се справят с тези сложни дейности, те трябва да развият много други умения преди този етап. Важно е да знаят, например, че:

  • има връзка между текста и илюстрациите;
  • чертичките и точките по страниците са букви
  • текстът има определена посока.

„Дъбът и четирите годишни времена“ (изд. „ФЮТ“) е издание, което съчетава разказчета с думи и картинки за четене от двама. Подходяща за деца над 2 години, книгата е отлично въведение в тази предварителна подготовка за начално ограмотяване.

Твърдите картонени страници са подходящи за мъниците, а възможността детето да е не просто слушател, но и активен участник в процеса на четене, допълва ползите за развитието му.

„На горската поляна расте голям стар дъб.

От корените до короната му цари голямо оживление!“

Дъбът предоставя дом на катеричките, зайците, совите и семейство Авлига. В книгата се проследява какво правят обитателите през четирите сезона. През пролетта ги чака много работа – всичко трябва да бъде обновено! А милите жестове на внимание са чудесен пример за децата.

Лятото, есента и зимата са очарователни със своите особености – игрите под палещите лъчи, купчините с пъстри листа и играта със снежни топки са част от забавленията, които радват обитателите на стария дъб. През зимата липсват единствено семейство Авлига, които отлитат към Африка още през есента с обещанието, че ще се върнат през пролетта.

С кратки и интересни истории, разположени на всеки разтвор, авторите на книжката подпомагат децата да:

  • развият уменията си за проследяване на текста – от ляво надясно и от горе надолу
  • да упражняват уменията си да разказват, като допълват прочетеното от възрастния чрез разпознаване на картинките, разположени в текста
  • научат повече за животните и техните навици, за четирите сезона

Истории като тази не са новост за изд. „ФЮТ“ – в списанията „Бърборино“ често се срещат такива игри за съвместно четене на два гласа. Но твърдите корици, пъстрите илюстрации и симпатичната форма на книгата, подходяща за децата над 2 години, превръщат „Дъбът и четирите годишни времена“ в отличен помощник на родителите и на по-малките.

Освен това заглавие, от същата поредица можете да намерите и „При баба и дядо на село“.

Вземете книгата с отстъпка от Ozone.bg с код DK19

Когато купувате книги с този код, помагате и на нас да продължаваме да четем и ревюираме книги за Вас.