Да засадим въздух за нашите деца – кампания на Procter&Gamble в партньорство с Фондация „Детски книги“

Важна част от по-доброто бъдеще на децата, е здравето. В България сериозен проблем е замърсеният въздух, който дишаме. За да подпомогне справянето с това предизвикателство, „Проктър и Гембъл България“, в партньорство с Фондация „Детски книги“, постави началото на кампанията „Да засадим въздух за нашите деца“.

Фокус на инициативата са 5 училища в България, разположени в някои от градовете с най-мръсен въздух, в които има и читателски клубове от мрежата „Бисерче вълшебно“.

В петте училища в София, Русе, Пловдив и Стара Загора ще бъдат изградени зелени кътове за четене, за да дишат децата малко по-чист въздух и да учат пълноценно за ползите от опазването на планетата. Освен изграждането на малките зелени пространства, учениците от училищата ще получат и дарение от книги на екологична тематика, както и специални обучителни материали и лекции, за да са по-информирани и да бъдат активни посланици на мисията за опазване на природата.

С всяка покупка на продукти от P&G в периода на кампанията (30.03.-30.04.2023 г.) всеки потребител допринася към нашите усилия да създадем 5 по-зелени кътчета в училищните дворове в България. Защо? Защото всички ние заслужаваме по-чист въздух и по-информирани млади хора, които да се погрижат за общия ни дом!

 

 

Пълна информация за кампанията ще откриете тук: https://pgonlinepromos.bg/itsourhome/letsplantair