Чорапена работилница с чешката илюстраторка Галина Миклинова

Чешкият център и известната чешка илюстраторка Галина Миклинова организират детска чорапена работилница на 16 февруари в 18 часа в Чешкия център в София (ул. „Г. С. Раковски“ 100). Работилницата е подходяща за деца в начална училищна възраст и е със задължително предварително записване на: deribeeva@czech.cz (трябва да получите потвърждение).

Участниците ще изработва Чифтояди – герои от едноименния детски бестселър на Миклинова, затова е необходимо да носят „в брой“ поне десет овехтели, скъсани или останали поединично чорапчета. Останалите материали и доброто настроение са осигурени от Чешкия център.

По-рано същия ден, в 11 часа, Галина Миклинова кани на среща ученици и студенти от специалности „Анимация“ и „Илюстрация“, но и широката общественост. Входът е свободен.

Ден преди провеждането на работилницата, на 15 февруари в 18 часа, илюстраторката ще открие своята изложба „Книги в движение“, отново в Чешкия център.

Чешкият илюстратор и аниматор Миклинова има редица престижни награди за илюстрация и анимация, като два пъти е носител на „Най-красива книга на годината“ (през 2003 и 2004 г.), награда на библиотекарите, награди от фестивали на анимационния филм ANIFEST (през 2001 и 2011 г.) и др. филмови фестивали, през 2011 и 2015 г. награда от Internationale Jugendbibliothek в Мюнхен.