Чети, „Реши загадките в града” и отиди на карнавално парти

Имате неохотен или недостатъчно опитен малък читател у дома? Как да го увлечете по четенето без принуда и без да му е скучно?

Книгите-игри са чудесно решение в такива случаи. В „Реши загадките в града” (изд. Клевър Бук) авторката Сузана Лий изпраща Тим и Кати на карнавално парти в Загадъчния град. Двете деца получават покана с описание къде ще се проведе то, с какви костюми да дойдат и какво да направя и купят по пътя.

Трябва да знаете, че нещата никак не изглеждат лесни. Тим и Кати, заедно с читателите, трябва да решат най-разнообразни задачи, като проявят наблюдателност, съобразителност, логическа мисъл и находчивост. За тяхна радост пъстрите и шеговити илюстрации на Бренда Хоу са от голяма помощ. Кратките текстове, които ги водят от една задача към друга, са по силите дори и на по-неуверените читатели, а загадките осигуряват отлична разгрявка за ума и неусетно отлитане на времето.

Ако пък у дома имате две или повече деца, можете да сте сигурни, че „Реши загадките в града” ще пробуди състезателния им дух и ще ги държи ангажирани известно време, като така ви даде възможност да се потопите във вашата собствена книга.

Книгата е номинирана в категория „Иноватори” на Наградата за най-добра детска книга „Бисерче вълшебно” 2016.

Автор: Лора Филипова