Благотворителен базар на 23 април събира средства за нови „Пътуващи сандъчета“

В Международния ден на книгата и авторското право – 23 април – от 11 до 15 часа в клуба на Читалище.то (ул. Лом 1, София) приятелите ни от „Аз чета“ и „Читалище.то“ организират благотворителен книжен базар в помощ на проекта „Пътуващите сандъчета“. Фондация „Детски книги“ е координатор на проекта, организиран заедно с Българската библиотечно-информационна асоциация (ББИА).

Събраните средства ще бъдат дарени на фондацията за попълване на фонда и създаване на нови сандъчета. Книгите, които ще можете да закупите на символични цени, са предоставени като дарение от книжни блогъри, екипа на „Аз чета“ и приятели.

По време на базара ще можете да намерите и необичайни кулинарни изкушения, създадени по рецепти от известни романи от прекрасните книжно-кулинарни вълшебници Деси и Пролет от Trouble Bakers.

“Пътуващите сандъчета” е партньорски проект на Българската библиотечно-информационна асоциация и фондация “Детски книги”, чиято идея е модерни детски книги да пътуват из библиотеките и училищата в страната, където остават на разположение на малките читатели за период от 2 месеца, а след това продължават към нови читатели в следващото населено място.

Благотворителният книжен пазар е естествено продължение на кампанията „Пусни книга на свобода за Деня на книгата“. Книгите, включени в пътуващите сандъчета, са регистрирани в сайта на Буккросинг, което спомага за проследяването им и дава възможност на децата да споделят впечатленията си онлайн.

Не пропускайте да отбележите Световния ден на книгата като подарите на себе си нова книга, а на децата от цялата страна възможност да се докоснат до нови детски книги чрез „Пътуващите сандъчета“!