Библиотеките в Добрич и Монтана отбелязват „Чети с мен“

Все повече библиотеки в градове от цялата страна се включват в отбелязването на инциативата „Чети с мен“. По случай третото й издание Регионална библиотека „Дора Габе” – Добрич организира четене в библиотеката на 10 юни 2016 г. от 10.00 часа. Участниците ще четат откъси от книгите на НКВ Лаурентин ван Оранйе „Мистър Фини и светът надолу с главата“ и „Мистър Фини и загадката сред дърветата“. Принцесата на Кралство Нидерландия, която е специален посланик на ЮНЕСКО по въпросите на грамотността и развитието и председател на холандската библиотечна асоциация ще бъде специален гост на „Чети с мен“ в Пловдив на 11 юни.

Регионална библиотека „Гео Милев” в Монтана приканва всички любители на книгите и четенето да се включат в инициативата „Чети с мен” 2016 на 11 юни 2016 г. от 11:00 ч. Събитието ще се проведе пред библиотеката, където ще има съвместни четения, а присъстващите ще могат да се запознаят с част от новите заглавия, постъпили в библиотеката.

Третото издание на националната кампания за насърчаване на четенето „Чети с мен“ по инициатива на Президента на Република България Росен Плевнелиев, се провежда с подкрепата на Министерство на образованието и науката, Министерство на културата,  организации, свързани професионално с четенето и грамотността: Българска библиотечно-информационна асоциация, Асоциация „Българска книга”, Фондация „Глобални библиотеки”, Фондация „Детски книги”, “ сайтът „Аз чета“ и други.