Бащи и деца ще се забавляват заедно в „Седмицата на бащата“

Poster2015-dabudeshbashta2Всеки баща или важен за детето мъж е пример, през който детето изгражда представата си за света. „Седмицата на бащата“, която ще се проведе от 9 до 15 ноември, предоставя още повече възможности на бащите да бъдат заедно с децата си и да преоткриват света чрез разнообразни дейности и събития. В нея ще се включат организации, училища, музеи, културни институции, спортни клубове от цялата страна.

Седмицата се организира за трета поредна година в рамките на националната кампания „Да бъдеш Баща“, която обединява 10 неправителствени организации около целта общественото внимание да бъде насочено върху значимостта на бащината роля за пълноценното развитие на детето.

Пълната програма на седмицата може да прочетете на сайта на кампанията „Да бъдеш Баща“. За тези, които желаят да се включат в инициативата, но не знаят как, организаторите са подготвили „куфарче с инструменти“ – пакет с визуални материали и идеи за дейности и инициативи, свързани с бащите и значимите мъже в семейството.

Detskiknigi.com ще отбележи Седмицата на бащата с поредица материали, посветени на ролята на мъжете в насърчаването на детското четене, и специалната рубрика „Как четат бащите“.

Националната кампания „Да бъдеш баща“  е част от световната кампания за бащина грижа MenCare, която се провежда в повече от 35 държави на 5 континета. Целта на  MenCare е да подкрепя мъжете в ролята им на грижовни, справедливи, отговорни и неагресивни родители и настойници, за да подпомогне успешното развитие на децата и отношенията в семейството.