Българските фенове се включват в Нощ на книгите за Хари Потър на 4 февруари

За втора поредна година почитатели на момчето магьосник от цял свят могат да споделят увлечението си по невероятните истории на Дж. К. Роулинг като се включат в Нощ на книгите за Хари Потър на 4 февруари. Тазгодишното събитие се провежда под надслов Нощ на магиите. Инициативата е на британския издател Bloomsbury, а в България организатор е издателство Егмонт с медийната подкрепа на сайтовете „Аз чета” и „Детски книги”.

Сред основните цели на кампанията е и възможността да предаде на следващото поколение читатели магията на книгите. Издателство Егмонт очаква заклети почитатели и нови фенове на приключенията на Хари Потър на 4 февруари 2016 от 18:00 ч. в книжарница Хеликон Витоша в София. Магьосници и мъгъли ще бъдат въвлечени в тематични игри, предизвикателства и състезания. Участниците ще чуят любими откъси от книгите, ще се включат в конкурс за костюми на герои от поредицата и ще проверят познанията си за света на „момчето, което оживя”. Известни фенове на поредицата също ще споделят магията с присъстващите.

Издателството отправя специална покана към училища, книжарници, библиотеки, читалища и фен клубове в цялата страна да се присъединят към инициативата, като организират свои събития за отбелязване на Нощта на книгите за Хари Потър. Всички те могат да използват специално създадения и преведен на български организационен пакет с идеи и материали за подготовка на един незабравим празник на книгите за Хари Потър, който ще бъде наличен за сваляне от сайта на издателството на 27 януари 2016.

Всички организатори на събития могат да се включат и в конкурса на Егмонт за най-креативна украса на празника. Най-добрите ще получат специални награди от издателя.

В подкрепа на каузата за увличане на повече млади читатели в магията на четенето, издателството ще подгрее атмосферата за Нощта на магиите, като посети няколко столични училища. Можете да следите Facebook-събитието за Нощта на книгите за Хари Потър за актуална информация за организираните събития.