75 години Пипи: подаръци от българските деца

По случай 75-годишнината от появата на ръкописа за Пипи Дългото чорепче, ние от Detskiknigi.com и издателство “ПАН” ви поканихме да се включите в играта и да си спечелите един от трите екземпляра от най-новото заглавие, свързано с героинята – “Пипи празнува рождения си ден” с илюстрации от Ингрид Ванг Нюман.

Условието бе да ни кажете какво бихте подарили на Пипи за рождения й ден, а нашата задача – да изберем тримата победители, подготвили най-подходящите подаръци за обичаната героиня.

В играта ни се включиха деца от 1 до 62-годишна възраст. Получихме много и все интересни предложения за подаръци – част от вас канят Пипи да живее при тях, за да има истинско семейство. Други са й приготвили чорапи и ластички за косата. Някои са готови да организират най-хубавия рожден ден с домашна торта, ръчно изработени картички, много щуротии и снимки, които да й останат за спомен.

Сред подаръците имаше дори котета и кучета, женска маймунка и морско свинче, хамелеон и прасенце. Мнозина се бяха сетили за ролери, тротинетки и колела. Пътуването с лифт до Черни връх и специалната чантичка, подходяща за щури игри със сигурност биха доставили радост на Пипи. Събирането на спомени, запечатани в снимки, детайлно разработените идеи за перфектен рожден ден и още куп прекрасни подаръци…

Благодарим ви, че сте помислили какво би зарадвало Пипи. Подаръците са най-хубави, когато са от сърце – паричното измерение няма никакво значение, само желанието да зарадваш приятел и да го направиш истински щастлив!

Изборът беше много труден. Опитахме се да изберем онези подаръци, различни от всички останали. Победителите, които получават от изд. „ПАН“ книгата “Пипи празнува рождения си ден” с илюстрации от Ингрид Ванг Нюман са не трима, а четирима:

  • Едуард Романски

  • Християн Александров

  • Атанас Божиков

  • Славея Боева

Ще се свържем с родител на посочения във формуляра имейл, за да могат победителите да получат своите книги. Решихме да връчим и специална награда на 8-годишната Ния Стоянова, която ни изпрати песента, написана от нея за Пипи Дългото чорапче (и записана във видеоформат).

Ето какво ни е написала Ния:

Здравейте, аз много обичам Пипи. Гледала съм филмчета с нея, мама ми е чела истории от книжката. Ходила съм и на театър с Пипи в театър София. Тя е много смешна и забавна. Аз много обичам да пея, пея от 4-годишна в ЦИ Зорница, затова реших да подаря на Пипи моя песен, която написах специално за нея. Ето я и песничката: ЗА ПИПИ НЯМА ПРАВИЛА:

Ния получава луксозното издание „Пипи Дългото чорапче“ с твърди корици – специален подарък от изд. „ПАН“.

Всички участници ще получат на имейлите на възрастните, посочени при регистрацията за участие, благодарности от обичаната героиня!