7 книги за настоящи пациенти и бъдещи лекари

Зимата е прекрасна и пълна с празници и подаръци. Уви, тя върви редом и с някоя и друга настинка, кашлица или натъртване от падане върху леда. За някои деца е скучно да лежат в леглото у дома и да пият лекарства, а други просто се ужасяват от лекарския кабинет. Трети пък са лечители по сърце и нямат нужда от истински болести, за да отворят своя болница за плюшени пациенти. За всички тях са нашите предложения!

„Ана Ана е болна“ от Алекси Дормал и Доминик Рок, изд. „Пурко“

Жизнената и вечно преливаща от идеи Ана Ана е болна. Затова тя лежи в леглото и дори не иска да говори. Плюшките са разтревожени и тъжни и всички се опитват да й помогнат – да я утешат и да й смъкнат температурата. Накрая все пак оставят Ана Ана на спокойствие и тишина. Само Космато топче не се отказва от опитите да излекува приятелката си. То влиза в ролята на лекар и се старае много…може би прекалено много! Уверяваме ви, че читателите между 2 и 7 години ще забравят за собственото горещо чело и хремав нос, докато се смеят от сърце.

Научете повече за книгата от нашия отзив.

„Франклин постъпва в болница“ от Полет Буржоа и Бренда Кларк, изд. „Фют“

Костенурчето Франклин пострадва по време на футболна игра с приятелите си и родителите му го отвеждат в болницата. Оказва се, че корубката му е пукната и трябва да му бъде направена кратка операция. Медицинската сестра и лекарите му обясняват подробно всичко, което го очаква преди, по време на и след операцията, и Франклин лека-полека се успокоява. Книгата ще вдъхне кураж на малките пациенти между 3 и 6 години.

„Мишка с книжка: Ани отива на лекар“ от Лиане Шнайдер, изд. „Дионис“

Още нещо за малките книголюбители между 2 и 6 години. Този път можете да ги предразположите към ежегодния профилактичен преглед с историята на Ани. На Ани й предстои преглед, но тя се безпокои – какво ли ще й направят? Оказва се, че дори преслушването със стетоскоп може да е забавно!

„Смелите пациенти“ от Катаржина Хузар-Чуб, изд. „Емас“

Посещението на лекарския кабинет може да е истинско предизвикателство с най-малките деца. Затова „Смелите пациенти“ е специално насочена към малчовците на 1-3 години. Текстът е поднесен в рими и представя отиването на преглед като нещо интересно, което не се случва всеки ден. Книгата има здрави картонени корици, направени специално за многократно разлистване в чакалнята пред кабинета или у дома.

„Зог“ и „Зог и летящите лекари“ от Джулия Доналдсън, изд. „Жанет 45“

Две нетипични истории, които вдъхват смелост и разсейват унилото настроение. Зог е млад дракон, който се учи на всички тънкости на драконското изкуство. Това хич не е лека задача и Зог успява да се удари, да пресипне и дори да си запали опашката. За щастие, едно младо момиче е винаги наблизо, за да превърже раната му и да го излекува. Книгата е подходяща за читателите между 4 и 8 години и ще им покаже, че дори драконите и кралете боледуват понякога.

Поприказвайте със Зог и с неговите приятели.

„Болничното куче“ от Джулия Доналдсън, изд. „Жанет 45“

Още едно книжно приключение от Джулия Доналдсън. В него децата се срещат с кучето Дот – далматинец, който посещава детското отделение на градската болница със своята стопанка. Независимо от възрастта си, всяко болно дете изпитва някакви тревоги, а за тях има едно универсално лекарство – безусловната обич на Дот. На затрогващата история ще се насладят децата между 3 и 8 години.

Ето и няколко гледки към посланията и илюстрациите.

На всички пожелаваме по-малко кихане и кашляне и повече волни игри!

 

Вземете книгите с код DK19 от

Ozone.bg или Booklover.bg

Когато купувате книги с този код, Вие помагате

за насърчаването на детското четене в България.