53 минути за игра с „Нарисувай ми овца“ печелят…

В седмицата на Малкия принц ви запознахме с интересния проект на илюстратора Дамян Дамянов – образователно-рисувателната книжка „Нарисувай ми овца“. Вдъхновена от героя на Антоан дьо Сент-Екзюпери, книгата предлага на малки и големи интересни творчески занимания, в които ще откриете и логика, и забавна математика, и творческо мислене и… какво ли още не.

Понеже много обичаме игрите с награди, от 19.01. до 24.01.2016 г. ви поканихме да дадете кратък отговор на въпроса:

“Ако Вие имахте 53 минути за пропиляване, какво бихте направили с тях?”

Отговорите трябваше да оставяте като коментари – от сайта или фейсбук-коментари – под публикацията. Жури от екипа на Detskiknigi.com пък имаше трудната задача да избере пет от най-интересните, вдъхновяващи, впечатляващи или неочаквани отговора, които да донесат на авторите си по един екземпляр от книгата “Нарисувай ми овца” на Дамян Дамянов, осигурени от изд. “Сиела”.

Изборът беше наистина труден. Всеки коментар спечели нашето възхищение, а подборът на няколко от всички отговори доведе до сериозни спорове сред членовете на журито. В крайна сметка късметлиите не са пет, а шест и ето кои са те:

Алики Ковачевич, на 8г.: Ако имах 53 свободни минути бих нарисувала моята планета – планетата на Малката принцеса. Тя ще бъде зелена, с много рози и едно ябълково дърво. Ще има елени и лисици. Ще бъде чиста и красива. Ще поканя Малкия принц да ми идва на гости, когато поиска. Ще посадя лайка, за да му правя чай, когато ми дойде на гости.

Elka Vasileva: Ако имах 53 минути за пропиляване…Ами ако времето не съществува? Ако то е измислено от търговци на усъвършенствани хапчета за утоляване на жаждата? Ако всичко, което трябва да правим е просто да се радваме като малки деца с разрошени руси коси и звезди в очите на въздуха, птиците, водата… Да обичаме – силно и без въпроси. Да благодарим за ето това вдишване и издишване, за тихото туптене на сърцето. Ами ако за да сме щастливи е достатъчна една усмивка, една ласкава дума и една протегната ръка, която да ни поведе тихо и с вяра там, към чешмата…

Деница Русалова: Ако имах 53 минути за пропиляване, бих излезнала навън сред природата с четка и боички. В първите 15-20 минутки просто ще си полегна на тревата и ще се наслаждавам на всичко, което ми е пред очите. Ще търся нещо, което ще грабне погледа ми, нещо, което ще ми проговори „Аз съм тук, Усмихвам ти се и ти пожелавам УСПЕШЕН ДЕН!“ Може да е цвете, малка бубулечка, клонче, листо, обагрено от природата. Ако го открия – ще се опитам да го нарисувам и така да запечатам красивия момент, ако ли не – ще продължавам да си мързелувам и да търся красивото.

Tania Chimbuleva: Ако имах 53 минути за пропиляване, нямаше да си позволя да ги пропилея, а щях да ги използвам начаса и снежна приказка през тях да сътворя, пързаляйки се с дървена шейна на Витоша планина 🙂 Ааама-ха – толкова го чаках този сняг, как да не му се насладя сега… Само да имах тези 53 минути…. Нямаше да са за пропиляване, а за преживяване, за интензивно наслаждаване…

Йордана Стоянова – 9 г.: Ако имах 53 минути за пропиляване бих искала с моите родители да отидем на някоя поляна в гората, за да избягаме от шумния град и хората. Там ще нарисувам някое диво цвете, калинка или някоя красива пеперуда, която мине покрай нас. След като завърша картината си бих искала да легнем на тревата да се наслаждаваме на тишината и да оприличаваме облаците на различни животни. Да подаря моите 53 минути на моите родители, а те техните на мен- за мен това означава невероятно прекарано и истински изживяно, а не пропиляно време!

Gergana Kurukyuvlieva: Бих излязла да снимам момиче, което прави йога в снега, и всъщност вече го сторих. :Р

Нека всички, които получават книгата „Нарисувай ми овца“, ни пишат на мейл igra@detskiknigi.com, като посочат имена, точен адрес (с пощенски код) и телефон за връзка, за да можем да изпратим техните подаръци.

На всички останали благодарим за чудесните отговори. Пожелаваме ви да имате не 53, а много повече минути, за да сбъдвате мечтите си с любимите хора и да се наслаждавате на истински важните неща 🙂