5 идеи как да отбележим рождения ден на Хари Потър

Днес е специален ден за нашия екип, а и за всички почитатели на Хари Потър. Роден на 31 юли, младият магьосник успя да спечели сърцата на деца и възрастни по цял свят и да покаже, че четенето може да бъде О-Б-С-Е-Б-В-А-Щ-О! Този успех безспорно се дължи и на писателката Джоан Роулинг, която също празнува своя рожден ден в последния ден от месец юли.

Ето няколко идеи как да отбележите подобаващо рождения ден на един от най-обичаните литературни герои:

  1. Прочетете някоя от книгите за Хари Потър! Имате избор между седем основни заглавия, две съпътстващи книги и „Хари Потър и Прокълнатото дете“ – осма история, върху която е базирана театрална пиеса за момчето магьосник. Книгите от поредицата вече са с нови корици и на български език, а илюстрованите издания „Хари Потър и философският камък“ и „Хари Потър и Стаята на тайните“ (изд. „Егмонт“) с брилятните илюстрации на Джим Кей са страхотен подарък за всеки истински фен.
  2. Запазете си билет за театралното представление в Лондон. Това не е от най-лесно изпълнимите предложения, но… мечтите понякога се сбъдват, нали?
  3. Организирайте си Хари Потър парти. Тук и тук ще откриете идеи как да  го направите.
  4. Научете повече за живота на Дж. К. Роулинг, вижте 50-те любопитни факта за нея и проверете знанията си с нашия тест.
  5. Направете си клуб за оцветяване! Съберете приятели и се отдайте на оцветявките в книгите „Хари Потър“ и „Магични същества“ (изд. Интенс). Може дори да изберете жури, което да оцени най-добрите картини и да награди победителя с тиквен пай от Trouble Bakers!