39 ключа: Черният кръг на Лусиан

Необятната Русия. Кремъл. Княгиня Анастасия. НРР. Кехлибарената стая. Черният кръг… Залозите са вдигнати, надпреварата е по-шеметна от всякога, а в центъра на торнадото се изправят Дан и Ейми Кахил, поели напред към предизвикателствата на книга 5 от поредицата „39 ключа“ – „Черният кръг“.

Двете деца, добре познати ни от предишните книги от поредицата, се впускат в опасно преследване на 39 ключа, предоставящи на притежателя си от рода Кахил невероятно могъщество, способно да промени света. Освен сирачетата, в борбата за тайнствените ключове се включват и множество роднини – членове на отделните кланове на рода Кахил: Лусиан, Екатерина, Томас и Джанъс. Всякакви средства са позволени, защото победата ще бъде само за един. Властта, богатствата, опита и връзките на останалите участници в търсенето на ключовете са от огромно значение и как Дан и Ейми ще се справят…един Господ знае!

Потегляйки на път в търсене на ключовете след погребението на баба им Грейс, децата преминават по стъпките на Бен Франклин, прелетяват до Европа, препускайки през Виена, Залцбург и Венеция, за да се озоват в Сеул, а оттам – право в Египет. Престоят им в страната на фараоните едва не им коства живота заради намесата на страховитите Мадригали, а след бягството от техните лапи, Дан и Ейми получават странна телеграма…

Бягайки от Хамилтън Холт и препускайки към летището в Кайро, следвайки следата от телеграмата, Дан и Ейми попадат в капан: Иън и Натали Кабра упорито ги преследват. Бягството от двамата нафукани потомци на клона Лусиан е от жизненоважно значение за Дан и Ейми, защото в противен случай не ще успеят да отворят тайно шкафче, скрило в себе си билети, дегизировка, фалшиви паспорти и…пътеводител на Русия! Свикнали с бесния ритъм на приключенията, двете деца без колебание се мятат на първия самолет към Волгоград, оставяйки гувернантката си Нели и котаракът Саладин в хотела в Кайро.

Задачата се оказва доста сложна: да разкрият какво значи ЦСВ, да обиколят някои от най-големите руски градове, разположени на стотици километри един от друг и да се срещнат с НРР. Срокът е 36 часа, в противен случай стаята ще се затвори. Безизходността на ситуацията принуждава Дан и Ейми да се съюзят с Хамилтън Холт и да си разпределят градовете, които да обиколят. Рискованият ход се увенчава с успех… донякъде. Ирина Спаска дебне децата на всяка крачка, а шофирането на мотор с кош и автомобил, както и кражбата от царския дворец не са от най-безопасните ходове на децата. Но имат ли избор?

Кой е + VA + , каква е връзката му с Распутин, коя е тайнствената стая, която кланът Лусиан крие толкова стриктно?

Ключовете се разкриват, опасностите стават все по-големи, а животът на децата виси на косъм. А аз просто нямам търпение да продължа напред по стъпките им, за да видя къде ще ме отведат!

Не пропускайте ревютата на Тити Христова за „Змийско гнездо“,  „Отвъд гробницата““В дълбините” и „Черният кръг“, а ако сте изпуснали началото на поредицата, проследете пътя на Ейми и Дан в „Лабиринтът с костите“„Фалшивата нота“„Крадецът на мечове“ и „Отвъд гробницата“.

Автор: Вал Стоева

[club]