Елмър и ЧУДОвището

Поредицата за карирания слон Елмър, написана и нарисувана от Дейвид Маккий, е едно от чудесните предложения за деца от 2 до 5 години, което ще срещнете на пазара.

Историите са кратки, но увлекателни. Текстът е съвсем малко, защото залага най-вече на илюстрацията и нейното въздействие върху децата. Темите в книгите засягат приятелството, помощта при нужда, даряването и умението да приемаме себе си, макар и да сме различни от себеподобните си. 

„Елмър и чудовището“ е петата книга, издадена на български език от изд. „Жанет 45“. В нея се разказва за страховит рев, който разтърсва гората и смущава покоя на горските обитатели.

Всички са ужасени и търсят къде да се скрият. Докато бягат, животните подканват Елмър да се скрие с тях.

Единствено Елмър решава да провери как изглежда това ужасяващо чудовище. А то се оказва напълно неочаквано.

„Елмър и чудовището“ е книга за страховете, които спохождат всяко малко дете. Необичайните шумове могат да бъдат плашещи и да рисуват в съзнанието на децата картини, които да им пречат да играят спокойно в ежедневието. С помощта на уплашените животни и любопитния, но предпазлив Елмър, британският писател успява да представи пред малкия слушател два съвсем различни подхода към страха – паническото бягство и желанието да си информиран дали се налага да бягаш.

„- Никога не съм виждал чудовище – отвърна Елмър.

– Ама защо ти трябва да го виждаш? Достатъчно е страшно да си го представиш – каза един от слоновете и припна след останалите.“

Елмър успява да разгадае заплетената история и да разкрие самоличността на чудовището Синявко. Нещо повече, той успява да покаже и на него, и на другите животни, че страховете често са неоснователни и могат да бъдат преборени със спокойно разучаване на ситуацията и със смях.

Повече материали за Елмър, неговия създател, книжките и идеи за учители ще откриете тук.

 

Книгите ще откриете в Ozone.bg с код DK19.

Когато купувате книги с този код, помагате и на нас да продължаваме да четем и препоръчваме книги за Вас.